1. undervisningsforløb, opsamling danskhold LH12-1 og 2

Introen til samtlige hold er nu overstået og min oplevelse af de forskellige hold og den aktivitet, der efterfølgende har fundet sted er meget forskellig fra hold til hold.

Dansk 12-1, et daghold med 23 studerende, blev introduceret til forløbet 26. februar og vi havde (syntes jeg) en ok dialog om forløbet. Men… desværre er det kun lidt over halvdelen, som har ønsket at være medforfattere på holdets blog (13 studerende), hvoraf de kun de kun de 5 har aktiveret deres indbydelse. Hvilket selvfølgelig ikke lover godt for aktiviteterne på bloggen. Der er da næsten heller ikke nogen, der har løst de første opgaver, hvis formål var:

– at prøve at skrive både indlæg med links og foto samt at tagge
– at finde andres indlæg via tags eller andre søgestrategier og kommentere
– at arbejde kollaborativt både fysisk og virtuelt
– ar forholde sig refleksivt til deres læreproces

Som facilitator på forløbet, står jeg tilbage og undre mig over, hvor kæden sprang af. Var det manglende:

– forståelse af hvad opgaverne gik ud på
– motivation
– tid

eller tekniske vanskeligheder eller andet helt andet. Det vil jeg spørge ind til i dag. De studerende må som kommende undervisere kunne indgå i en dialog om hvad, hvorfor og hvordan vi kommer videre herfra.

Dansk 12-2, et daghold med 22 studerende, blev introduceret til forløbet 4. marts. 10 af de studerende er inviteret som medforfattere på holdets blog og alle på nær én (7.marts 13) har aktiveret deres indbydelse. Vi har aftalt, at det er fint, hvis blot en fra hver studiegruppe er på, så det burde være ok.

Der ikke så stor aktivitet endnu på bloggen, indlæg fra to kreative studiegrupper, men det er først i morgen eftermiddag, vi skal mødes, så der kan endnu nå at ske en masse (håber jeg).

Reklamer

Om Hanne

Lektor og konsulent i ikt (informations- og kommunikationsteknologi) på UC Syddanmark.
Dette indlæg blev udgivet i 1.forløb, Opsamling og tagget . Bogmærk permalinket.

6 svar til 1. undervisningsforløb, opsamling danskhold LH12-1 og 2

 1. Pingback: 2. undervisningsgang | Online & Kollaborativ (LH12-1)

 2. lillehanne siger:

  Hold 12-1
  Ja, så vi vendt det hele lidt i eftermiddagens lektioner. Grundene var mange, men det væsentligste var nok en lidt mangelende forståelse for, hvad det egentlig var, man som studerende / studiegruppe skulle. Ifølge de studerende skyldtes det ikke uklarhed om selve opgaverne, hvilket jeg selvfølgelig er glad for.
  Men om den manglende aktivitet så skyldes, at man i studiegrupperne mangler én, der tager det første initiativ, en teamleder, kunne være mit bud. Har derfor i lektionerne i dag forsøgt at være tydelig om, hvad der skal være klart til næste gang. Jeg har desuden skrevet en meddelelse på vores fælles LMS Blackboard om dette. Så må vi se, om det går bedre med næste uges opgaver …. men i sidste ende er det også en læreproces, vi kan vende og dreje lidt og bruge fremadrettet.

  Vi brugte lidt tid i undervisningen på at få opgaverne (til i dag) gjort færdige og der ligger nu en række meget kreative indlæg fra studiegrupperne. Så nu er der noget at kommentere på.

 3. Pingback: 2. undervisningsgang (oplæg og opgaver) | Online & Kollaborativ (LH12-2)

 4. lillehanne siger:

  Hold 12-2 Et meget lille fremmøde, de fleste havde valgt at holde fredag. Der var ikke sket meget mere på bloggen siden i går, dels havde de studerende ikke rigtigt taget sig sammen (deres udsagn) og dels var der lidt forvirring omkring at være redaktør (editor) på den fælles blog og så at være administrator på egen praktikblog. Vi kikkede lidt på faciliteterne og fik snakket mulighederne i WordPress igennem – så nu kører det! De manglende opgaver (se 1. undervisningsforløb) gøres færdige til næste gang (3. undervisningsforløb).

 5. Pingback: 2. undervisningsforløb | Online & Collaborativ (LH12-8 and 12-10)

 6. Pingback: 3. undervisningsforløb | Online & Kollaborativ (LH12-2)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s